Sitemiz evlendirmek için kurulmuş bir site değildir. Sadece dinimizin evliliğe bakış açısı hakkında bilgilere yer verilmiştir.

İlginç Boşanma

,
Eşinden boşanmak isteyen Tacik erkekleri, bu konudaki en pratik yolu keşfetti. Yurtdışında yaşayan ve eşinden ayrılmak isteyen Tacik erkeklerin boşanma işini cep telefonundan üç talak yazarak kısa mesaj gönderdikleri öğrenildi. Son yıllarda gurbette yaşan binlerce Tacik vatandaşının bu yolla eşini boşadığı belirtiliyor.

Tacik Asia Plus haber ajansına göre, ülkede bu SMS ile boşananların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle dış ülkelere çalışmak için giden Tacik erkekleri, birkaç yıl sonra eşine " üç talak" mesajını göndererek boşanıyor. Gelenek ve göreneklerin katı bir şekilde uygulandığı ülkede, konuyla ilgili resmi bir açıklama hennüz yapılmadı.

Tacikistan'ın Sogdiy Bölgesi Aile İşleri Devlet Komitesi Başkanı Matlübü Saratova'nın açıklamasına göre, bu şekildeki boşanma vakaları giderek yaygınlaşıyor. Saratova'nın açıklamasına göre, Tacikistan'da evli erkelerin çoğu iş bulmak ve çalışmak için gittiği yabancı ülkelerde ikinci evliliğini gerçekleştiriyor.

Yüz binlerce Tacik erkeğinin başta Rusya olmak üzere yurtdışında çalıştığını ifade eden yetkilikler, boşanmanın en çok bu kesim arasında olduğunu söylüyor. Çoğu inşaat işlerinde çalışan Tacikler yıllarca ülkesine dönemiyor. Yetkililer, eşi yurtdışında olan ailelerin sıkıntı çektiklerini zamanla boşanmaya kadar gittiklerini söylüyor.

Tacikistan İnsan Hakları Derneği ise yurtdışına çalışmaya giden erkeklerin ülkede evlenmemesi gerektiğini söylüyor. Derneğe göre, boşanan aile sayısı binlerce ifade ediliyor.

Diğer yandan Tacikistan Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada SMS ile gönderilen üç talak mesajının boşanmak için yetersiz olduğunu duyurdu. Tacik din adamları, boşanmanın dinen kabul edilmesi için en az bir şahidin gerektiğini söylüyor.

Resmi olmayan kaynaklara göre; Tacikistan'dan 1 milyon kişi yurtdışında işçi olarak çalışıyor. İstatistiklere göre yurtdışında çalışan Tacik işçilerin dörtte üçü erkek.

(CİHAN)

0 yorum:

Yorum Gönder